Chov, porážka a vyzrávání: Ekofarma Rybník
- Ossobucco z hovězího? Ano, i když původní řez je z telecího masa, určitě stojí za to vyzkoušet hovězí ossobucco.
- Vždy jde o lýtko - tedy kližku s kostí nařezanou na 2-4 cm plátky, každý kousek masa obepíná kus morkové kosti která je plná šťavnatého morku.
- Slovo ossobucco je italské a znamená morková kost.
- S vysokým obsahem kolagenu, výborný mazání na klouby :)
- Nejlépe ho využijete formou dušení. Dostatečné množství cibulové podestýlky a dusit na víně, sušených houbách, bylinkách či kořenové zeleniny.
- Nejprve na rozpáleném oleji nebo tuku vašeho výběru zpěníme (opečeme) cibulku, na které zprudka z obou stran opečeme řez ossobucco, pak podlijeme vínem, přidáme bylinky nebo sušené houby a dusíme. Díky morku, který se postupně rozpustí, nemusíme zahušťovat omáčku moukou ani ničím jiným. Ke konci dušení doporučujeme přidat zeleninu (zároveň tím navýšíme množství omáčky) podle vašeho výběru.