Bio hovězí kližka - ossobucco MB

Chov, porážka a vyzrávání: Ekofarma Rybník

  • Ossobucco z hovězího? Ano, i když původní řez je z telecího masa, určitě stojí za to vyzkoušet hovězí ossobucco.
  • Vždy jde o lýtko - tedy kližku s kostí nařezanou na 2-4 cm plátky, každý kousek masa obepíná kus morkové kosti která je plná šťavnatého morku.
  • Slovo ossobucco je italské a znamená morková kost.
  • S vysokým obsahem kolagenu, výborný mazání na klouby :)
  • Nejlépe ho využijete formou dušení. Dostatečné množství cibulové podestýlky a dusit na víně, sušených houbách, bylinkách či kořenové zeleniny.
  • Nejprve na rozpáleném oleji nebo tuku vašeho výběru zpěníme (opečeme) cibulku, na které zprudka z obou stran opečeme řez ossobucco, pak podlijeme vínem, přidáme bylinky nebo sušené houby a dusíme. Díky morku, který se postupně rozpustí, nemusíme zahušťovat omáčku moukou ani ničím jiným. Ke konci dušení doporučujeme přidat zeleninu (zároveň tím navýšíme množství omáčky) podle vašeho výběru.

336,00 Kč
336,00 Kč / 1 kg